Zomer uit, cv-ketel weer aan

De zomer is alweer bijna voorbij voor 2017 en dat betekent dat de cv-ketel weer aan mag. Slaat uw cv-ketel vanzelf aan, of heeft u deze tijdens de zomer uitgezet en moet deze weer aangezet worden? Allereerst is het verstandig om uw cv-ketel te controleren, in ieder geval voordat de winter is begonnen.

Cv-ketel controleren

Het zogeheten ‘stookseizoen’ begint rond oktober en dat is het ideale moment om uw cv-ketel te controleren op storingen. Bij de eerste echte koude periode komen de meeste storingen en gebreken naar voren en dat kunt u natuurlijk voor zijn. Wanneer uw ketel niet meer werkt, zijn er meerdere punten die gecheckt kunnen worden.

  • Staat de gaskraan open?
  • Zit de stekker van de cv-combiketel in het stopcontact?
  • Is er een stroomstoring in de groep, waar de ketel ook op aangesloten is?
  • Stel de klokthermostaat hoger in. Mogelijk slaat de ketel dan wel aan.
  • Kijk of de waterdruk juist is. Deze hoort tussen de 1 en de 2 bar te zijn. Wanneer de druk te laag is, zal de ketel niet goed werken en kunnen er storingen op gaan treden.

Reparaties

Feenstra en Van Goor levert diverse loodgieter diensten zoals: reparatie, aanpassingen, uitbreidingen of nieuwe aanleg van water- of gasleidingen. Indien u problemen heeft met een gasleiding is reparatie met spoed nodig. U wordt aangeraden ons direct te bellen bij constatering hiervan. In deze gevallen kunnen wij deze reparatie binnen 24 uur na telefonische melding op afspraak uitvoeren.

Komt u er zelf niet uit? Feenstra en Van Goor helpt u graag met uw problemen. Neem voor meer informatie contact met ons op via 075 642 6318 of maak gebruik van ons contactformulier.

Terug naar overzicht