Onmisbaar: de thermostaatkraan

Comfortabel douchen in een moderne badkamer? Dan is de thermostaatkraan onmisbaar! Veilig, waterbesparend en nooit meer op zoek naar de juiste tempratuur. De thermostaat zorgt voor optimaal, onbezorgd douchen en beschermd je tegen verbranding.

Wat is een thermostaatkraan?

De thermostaatkraan is een kraan waarbij de tempratuur van het water gemakkelijk kan worden ingesteld. Het heeft twee knoppen: één waarmee de tempratuur wordt bepaald en één waarmee de hoeveelheid water wordt ingesteld. De kraan houdt het water exact op tempratuur, zelfs als iemand anders in huis water gebruikt.

Hoe werkt een thermostaatkraan?

Door de thermostatische kleppen wordt het hete en koude water gemengd zodat het constant de door u ingestelde tempratuur heeft. Mocht de koud watertoevoer wegvallen, wordt het hete water meteen afgesloten om verbranding te voorkomen.

Bij een standaard mengkraan wordt de tempratuur geregeld door koud en water te mengen. Het nadeel daarbij is dat u constant zoekt naar de juiste tempratuur. Bij een thermostaatkraan heeft u hier geen last. U draait de kraan open en het water bereikt vanzelf en snel de ingestelde tempratuur.

Wat zijn de voordelen van een thermostaatkraan?

Veiligheid: Uw ingestelde tempratuur blijft constant behouden. De thermostaat is voorzien van een veiligheidsknop waardoor verbranding door heet water onmogelijk is. Technologie zorgt ervoor dat de buitenkant van de kraan nooit te heet wordt.

Betrouwbaarheid: Wanneer u de kraan even uitzet en weer aan, is uw water meteen op de ingestelde tempratuur. Ook is de tempratuur gemakkelijk bij te stellen tijdens het douchen.

Waterbesparend: De kraan zorgt automatisch voor optimale meng houding tussen warm en koud waardoor er minder water wordt verspild en energie wordt verspild.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een thermostaatkraan? Bel dan naar 075 – 642 6318 om een afspraak te maken of vul hier ons contactformulier in.

Terug naar overzicht