Verschillende soorten verwarming in de badkamer

In de badkamer is het belangrijk dat het niet aan de frisse kant is. Wanneer dit wel het geval is kan uw comfort hieronder lijden en dat kan als erg onprettig worden ervaren. Daarom is het belangrijk om voor deze ruimte de juiste soort verwarming te kiezen. In dit artikel leggen wij u een paar verschillende opties voor.

Vloerverwarming

Deze vorm van verwarming is één van de meest toegepaste en dat is ook begrijpelijk aangezien dit erg comfortabel is voor de voeten. De natte vloer zal ook sneller opdrogen met deze verwarming, maar de badkamer zelf wordt wel minder snel verwarmt. Er zijn twee soorten vloerverwarming: de elektrische vloerverwarming en vloerverwarming door middel van buizen. De vloerverwarming met buizen wordt aangesloten op het bestaande verwarmingscircuit en de elektrische vloerverwarming wordt onafhankelijk geïnstalleerd op het elektriciteitsnet. Deze zijn overigens beide zeer geschikt voor de badkamer.

Wandverwarming

In dit geval worden buizen in de wand verwerkt en op het bestaande verwarmingscircuit aangesloten. Hiermee verhoogt u het comfort aanzienlijk en dit kan een heel economische manier van verwarmen zijn in combinatie met vloerverwarming. Deze vorm van verwarming is alleen wel moeilijk te installeren in een bestaande badkamer, vanwege het feit dat de verwarming achter de wand moet komen.

Radiator

Samen met vloerverwarming wordt dit relatief vaak toegepast in de Nederlandse badkamer. Het installeren van deze verwarming is geen moeilijke klus en tegenwoordig zijn er strakke designradiatoren te verkrijgen die perfect bij uw badkamer passen. Een radiator verwarmt de badkamer zeer snel en u kunt natte handdoeken hierop drogen. Het enige nadeel is de ruimte die deze verwarming inneemt in de badkamer.

Elektrische verwarming

In principe is dit een losstaande radiator die op elektriciteit werkt. Deze is meestal met olie gevuld en wordt met behulp van elektriciteit opgewarmd. Deze zijn gemakkelijk te plaatsen en het enige nodige is een geaard stopcontact. Deze worden vaker als bijverwarming gebruikt, maar het komt ook voor als hoofdverwarming in kleinere ruimtes. Het apparaat is niet heel snel op temperatuur en het dus duurt het even voordat de badkamer zelf verwarmd is.

Infraroodverwarming

Deze warmtestralers hangen aan de muur of plafond en zijn erg krachtig. Ze kunnen aangesloten worden via een trekschakelaar of gewoon via een stopcontact. Sommige versies hebben een afstandsbediening, waarmee het vermogen geregeld kan worden. Deze infraroodverwarming kan gericht en snel warmte afgeven, waardoor het comfort in de badkamer erg verhoogt wordt. Er bestaan zelfs douches met infrarood. Hierdoor kan het hele lichaam worden verwarmd.

Wilt u meer weten over de diverse soorten verwarming in de badkamer of wilt u weten welke soort er het beste in uw badkamer past? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via ons contactformulier of bel ons via 075 – 642 6318.

Terug naar overzicht