Regendouche

Wilt u in uw badkamer het ware wellness-gevoel ervaren? Met een regendouche kan dit! Naast de ontspannende waterstralen, die overigens goed tegen stress werken, oogt de regendouche ook nog strak en modern. Vaak wordt er een extra afneembare handdouche bijgeleverd om af te kunnen wisselen. In dit artikel leggen wij u verschillende regendouches voor samen met de benodigde aandachtspunten.

Inbouwregendouche

Deze vorm van een regendouche wordt in het plafond of in de muur ingebouwd. Hierdoor is er geen visuele stang meer aanwezig en dat zorgt voor een extra strakke en moderne look. Een nadeel van de inbouwregendouche is dat de installatie redelijk complex ligt. Wanneer er een onderdeel vervangen dient te worden, zal het plafond of de muur opengebroken moeten worden. Het is verstandig om te kiezen voor een betrouwbaar kwaliteitsmerk. Wanneer er een onderdeel vervangen moet worden, zal dit makkelijker gaan doordat de vervangstukken zeker op voorraad zijn en de aansluitingen universeel verkrijgbaar zijn. Daarnaast zijn inbouwregendouches duurder dan opbouwregendouches.

Opbouwregendouches

Bij de opbouwdouche heeft u wel een visuele stang en douchekop. In dit geval is de douchestang gewoon zichtbaar en dat zorgt voor meer schoonmaakwerk. Deze modellen zijn veel betaalbaarder dan de inbouwvariant en wanneer er een onderdeel vervangen moet worden, zal dit niet gepaard gaan met breekwerken. Alleen zal er boorwerk nodig kunnen zijn wanneer de stang bevestigd moet worden.

Aandachtspunten

Regendouches zorgen voor een aanzienlijk verbruik in water. Een normale douchekop verbruikt ongeveer 11 liter water per minuut. Een regendouche verbruikt al snel 25 liter water per minuut. Een mogelijkheid om dit verbruik te reduceren is door een ecologische regendouchekop te laten installeren. Dit kan het verbruik verminderen tot 17 liter water per minuut. De regendouchekoppen zijn overigens verkrijgbaar in verschillende doorsnedes van 15 tot 40 cm.

Aangezien het waterverbruik hoger ligt dan normaal gesproken, zal de warmwaterproductie ook hoger moeten kunnen. Ook moet er genoeg druk aanwezig zijn om te zorgen voor een goede werking. Denkt u momenteel geen geschikte ketel in uw bezit te hebben? Hier zijn 3 mogelijke oplossingen voor. Zo kunt u een combiketel laten installeren met een groter volume. Ook kan een platenwarmtewisselaar helpen die het water constant warm water kan produceren, wanneer er vraag naar is. Als laatste kan een gasdoorstroomgeiser een optie zijn. Deze regelt alleen de productie van warm water

Aangezien een regendouche meer verbruikt dan een normale, zal de afvoer ook meer moeten kunnen afvoeren. Een gewone afvoer kan ongeveer 35 liter water per minuut afvoeren. Een regendouche heeft een afvoer nodig met een grotere capaciteit.

De hoogte van de douchekop is ook belangrijk, want een regendouche werkt pas optimaal wanneer deze 10 tot 20 cm boven uw hoofd wordt geplaatst. In het geval van de inbouwregendouche zal dit meestal wel goed zitten, maar bij de opbouwregendouche moet hier wel rekening mee gehouden worden.

Ook is kalkaanslag een probleem door het grotere waterverbruik. Het verwijderen van de kalkaanslag is een probleem bij regendouches, maar het installeren van een waterontharder is de oplossing. Hierdoor is er minder schoonmaakwerk, minder snel verstopte douchkoppen en wordt de levensduur van uw regendouche verlengt.

Wilt u meer weten over de regendouche of bent u benieuwd naar welke aandachtspunten bij uw badkamer van toepassing zijn? Neem dan contact met ons op via 074 – 642 6318 of vul ons contactformulier in.

Terug naar overzicht