Nieuws

Soorten douchecabines

Er is veel keuze in douchecabines. De keuze die u maakt wordt mede bepaalt door de grootte en het type van de douchecabine. Ten eerste is het van belang om het soort glas mee te nemen in de beslissing. U kunt kiezen uit glassoorten. Daarnaast bestaan er verschillende soorten douchecabines waar u uit kunt kiezen. Wij hebben een aantal op een rijtje gezet.

Lees meer

Kleine badkamer maar toch een bad

Heeft u een kleine badkamer maar wilt u toch een bad? Het lijkt misschien alsof een bad niet in uw badkamer past, maar er is veel mogelijk! Wat is er nou lekkerder dan ontspannen in bad in uw eigen badkamer. Wij leggen uit hoe u dit heerlijke gevoel ook in uw kleine badkamer kunt realiseren.  

Lees meer

De GROHE CoolTouch

Grohe. Een merk dat ‘eigenlijk’ niet meer in uw badkamer en keuken mag ontbreken. Het van oorsprong Duitse concern maakt al bijna 100 jaar de beste en veiligste thermostaatkranen en douchekranen voor uw badkamer en keuken. Precies om deze reden ziet u dit merk vaak terug in veel badkamers. 

Lees meer

De verborgen voordelen van een douche installatie

Als u aan comfort denkt, denkt u misschien wel aan de manier om het leven gemakkelijker en plezieriger te maken. Ruimte daarvoor is een comfort element dat bij veel mensen vaak ontbreekt. Met het minimalistische design van de GROHE SmartControl Inbouw creëert u meer ruimte onder de douche zonder dat u aan ruimte moet inleveren. 

 

Lees meer

Bad kiezen

Het bad is de fijnste plekje in huis waar u volledig tot rust kunt komen. Welk bad past het beste bij uw situatie? De keuze in soort bad wordt bepaald door de wensen en mogelijkheden die u heeft. Er bestaan enorm veel soorten baden en er kan er vaak meer dan gedacht wordt.

 

Lees meer

Wasmachine in de badkamer

Vaak is de badkamer de plek waar u uw gedragen kleren ui trekt. Het is dan ook logisch om een wasmachine in de badkamer neer te zetten. Maar hoe doet u dat? En wat mag er eigenlijk? Badkamers zijn vrij klein, dan neemt een grote wasmachine al snel veel ruimte in beslag.

Lees meer

Verschillende ideeën badkamertegels

Bij het kiezen van een vloer voor in de badkamer is de keuze voor tegels erg logisch. Weinig materialen zijn zo goed bestand tegen vocht als tegels. Daarbij is het ontzettend eenvoudig om de vloer en muur schoon te maken. Er zijn dus genoeg praktische redenen op te noemen om tegels in uw badkamer te nemen.

Lees meer

De juiste badkamerverlichting

U kunt de badkamer hebben betegeld met de mooiste tegels, een grote spiegel en de mooiste wasbak van Nederland, maar zonder de juiste verlichting komt dit alles niet tot zijn recht. Feenstra en Van Goor heeft jaren lange ervaring in het betegelen, verlichten en maken van badkamers. Wij adviseren u graag over de juiste badkamerverlichting  

Lees meer

Veel gestelde vragen over vloerverwarming

Ook in het huis van 2018 mag vloerverwarming niet ontbreken. Vloerverwarming wordt steeds populairder. Vloerverwarming houdt uw vloer en huis warm en geeft een heerlijk behaaglijk gevoel. Toch zijn veel huishoudens nog niet over op vloerverwarming. Wij hebben een aantal veel gestelde vragen over vloerverwarming op een rijtje gezet.

 

Lees meer

Het voorkomen legionella

Legionella is een kleine bacterie die zich in de grond en in (leiding)water bevindt. Normaal gesproken is deze bacterie niet gevaarlijk voor mensen, pas als de bacterie zich vermenigvuldigt en wij deze vervolgens door het vocht in de lucht inademen kan dat voor problemen zorgen. Hoe voorkomt u dit?

Lees meer

Het oplossen van een verstopping in uw badkamer

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, staat u net lekker onder de douche en merkt u tot uw verbazing dat het water niet weg loopt, erg vervelend. Het kan zijn dat uw afvoer verstopt zit. Een verstopte afvoer kan veel overlast veroorzaken. Maar hoe kunt u deze verstopping nu oplossen?

Lees meer

9 badkamertrends voor 2018

Het afgelopen jaar zagen we dat Scandinavië een dominante invloed had in onze badkamers, daar komt nu verandering in. De badkamertrends voor 2018 laten namelijk zien dat de badkamer functioneel, comfortabel maar ook duurzaam moet zijn. In dit artikel leest u over 9 verschillende trends die deze eisen gemakkelijk met elkaar combineren. 

Lees meer

Ventilatie in de badkamer

Een badkamer produceert erg veel waterdamp, het is daarom erg belangrijk dat u deze plek goed ventileert. Bij het ontbreken van voldoende ventilatie gaat de lucht condenseren tegen wanden en plafonds, met als gevolg: schimmels en muffe geurtjes die slecht zijn voor uw gezondheid. Lees snel meer over de ventilatie in de badkamer.

Lees meer

Nieuw: Grohe Lineare Kranen

Grohe heeft een nieuwe lijn met badkamerkranen. Deze nieuwe collectie heet: de GROHE Lineare badkamerkranen. Deze badkamerkranen hebben een subtiel design in combinatie met strakke lijnen. Met een cilindervormig kraanhuis, rechthoekige hendel en ronde behuizing voegt het zich moeiteloos samen tot het geweldig gebalanceerd design van uw badkamer. 

 

Lees meer

Smart Control van Grohe

Bent u al een tijdje op zoek naar het ultieme wellness gevoel bij u thuis? Met de Smart Control van Grohe hoeft u niet meer verder te zoeken. Wordt een echte ‘DJ’ van uw douche waarbij u de straalsoort, temperatuur en het volume geheel zelf regelt. In dit artikel leggen wij u uit hoe u met de Smart Control uw badkamer omtovert tot ultieme wellness. 

 

Lees meer

Zo kiest u het juiste badkamermeubel

Het uitzoeken van een nieuwe badkamer is een flinke klus. Waar komt bijvoorbeeld de wastafel, de douche en waar komt het toilet? Voor de inrichting van uw badkamer zijn naast de sanitaire voorzieningen ook de andere meubels zoals opbergruimtes erg belangrijk en van essentieel belang voor uw badkamer. 

 

Lees meer

Badkamer renovatie

Het renoveren van een badkamer verloopt in veel gevallen stroever dan verwacht. Er moeten veel keuzes gemaakt worden en de kosten vallen vaak hoger uit dan van te voren berekend. Daarom raden wij aan om een heldere planning te maken en de renovatie van de voren goed voor te bereiden.  

Lees meer

Het ultieme wellness-gevoel bij u thuis

Een badkamer die bij u thuis voor het ultieme wellness-gevoel kan zorgen, is voor veel mensen de optimale vorm van luxe. Tegenwoordig kunnen stoombaden zó op maat worden ontworpen dat ze bij u thuis gemakkelijk in de badkamer kunnen worden opgenomen. 

 

Lees meer

Het belang van een veilige bad, douche of toiletruimte

Een sanitaire ruimte is een ruimte waar u graag geheel onbezorgd van wil genieten. Er zijn echter veel mensen die problemen ondervinden bij het binnenstappen van een vochtige douche, bad of toiletruimte. Dit hoeft echter helemaal niet en daar zijn simpele oplossingen voor. Door middel van vijf simpele tips kunt een paar gemakkelijke voorzorgsmaatregelen nemen die kunnen ervoor zorgen dat de kans op vallen zo klein mogelijk wordt gemaakt.

 

Lees meer

GROHE douchetoilet Sensia Arena

Het douchetoilet van GROHE heeft een modern en elegant design met zachte kleuren en gestroomlijnde vormen die naadloos aansluiten bij hedendaagse toiletruimtes. Dit douchetoilet zorgt voor vertrouwen en comfort door details als het nachtlicht en de automatische open- en sluitfunctie. Het douchetoilet heeft al diverse prijzen gewonnen zoals de iF Design Award, Interior Innovation Award, Plus X Award en de Green Good Design Award.

 

Lees meer

Badkamer met een schuine wand

In de badkamer wilt u alle vierkante meters zo functioneel mogelijk benutten. Dit kan worden belemmerd door een schuine wand. Bij Feenstra en Van Goor vinden we dat een schuine wand geen probleem hoeft te zijn en daarom hebben wij hier 4 oplossingen voor.

Lees meer

Badkamertrend: Mat zwart

Iets wat we steeds vaker terug zien komen in de badkamer is mat zwart. Deze zwarte kleur zorgt voor een prachtige luxe en strakke uitstraling in de badkamer. Zo zien we veel kranen, drains, douchewanden, radiatoren en andere diverse onderdelen in de badkamer in het mat zwart terugkomen. Deze accessoires komen heel mooi uit wanneer u gebruik maakt van een witte badkamerinrichting. Door het contrast komen de zwarte accessoires extra mooi uit. Overigens is mat zwart ook mooi te combineren met hout, natuursteen en groen. Zelfs als u kiest voor een bescheiden design, zullen de accessoires in het oog springen door het mysterieuze en spannende contrast in de badkamer.

Lees meer

GROHE Red & Blue Home

In de wereld van vandaag draait alles om tijd. Waarom zou u nog wachten op kokend heet, gekoeld of bruisend water? De dagen van wachten zijn geteld en om deze reden introduceren wij aan u de GROHE Red en de GROHE Blue Home. Met de GROHE Red beschikt u direct over kokend heet water als u dit nodig heeft. Of kiest u voor de GROHE Blue Home, waarmee u op elk moment van de dag gekoeld, bruisend of zelfs lichtbruisend water direct uit de kraan krijgt.

Lees meer

Regendouche

Wilt u in uw badkamer het ware wellness-gevoel ervaren? Met een regendouche kan dit! Naast de ontspannende waterstralen, die overigens goed tegen stress werken, oogt de regendouche ook nog strak en modern. Vaak wordt er een extra afneembare handdouche bijgeleverd om af te kunnen wisselen. In dit artikel leggen wij u verschillende regendouches voor samen met de benodigde aandachtspunten.

Lees meer

Verschillende soorten verwarming in de badkamer

In de badkamer is het belangrijk dat het niet aan de frisse kant is. Wanneer dit wel het geval is kan uw comfort hieronder lijden en dat kan als erg onprettig worden ervaren. Daarom is het belangrijk om voor deze ruimte de juiste soort verwarming te kiezen. In dit artikel leggen wij u een paar verschillende opties voor

Lees meer

Meer licht in de badkamer

In veel badkamers ontbreekt 1 ding: daglicht. Het is natuurlijk na te bootsen door middel van verlichting, maar niets tipt aan het heldere daglicht. In deze blog hebben wij een paar handige tips voor meer daglicht in uw badkamer, zodat de badkamer een heerlijke plek wordt waar u tot uzelf kunt komen.  

Lees meer

Warmte optimalisatie

In alle huizen is wel een Cv-installatie aanwezig dat zorgt voor de warmwater voorzieningen binnen het huis. Het warme water wordt voor een groot deel gebruikt voor de radiatoren die verschillende ruimtes op een gewenste temperatuur moeten krijgen. In veel huizen is dit niet goed geregeld en moet er lang gewacht worden op een warme radiator die vervolgens weer te warm wordt. Dit probleem valt terug te zien bij ongeveer 75% van de gebruikers, wat erg veel is.

Lees meer

Zomer uit, cv-ketel weer aan

De zomer is alweer bijna voorbij voor 2017 en dat betekent dat de cv-ketel weer aan mag. Slaat uw cv-ketel vanzelf aan, of heeft u deze tijdens de zomer uitgezet en moet deze weer aangezet worden? Allereerst is het verstandig om uw cv-ketel te controleren, in ieder geval voordat de winter is begonnen.

Lees meer

Subsidie voor zonneboiler

Een zonneboiler zorgt voor warm water dankzij het zonlicht. Dit water kan gebruikt worden als tapwater of voor de verwarming. Een zonneboiler is energiezuinig, verbruikt geen gas en stoot daardoor minder CO2 uit. Het is een duurzame investering en daarom wordt er voor sommige boilers subsidie vertrekt. Dit wordt de investeringssubsidie duurzame energie genoemd en wordt nog tot 2021 verstrekt.

Lees meer

Douchebakken: inbouw of opbouw

Douchebakken kunnen we verdelen in twee soorten: inbouw en opbouw douchebak. De opbouw douchebak kan vrijwel overal in de badkamer worden geplaatst, verwijderd of aangepast. De inbouw douchebak wordt, zoals de naam al doet vermoeden, in de badkamervloer geplaatst.

Lees meer

Terug van vakantie? Laat de kraan goed doorlopen

Wanneer u op vakantie gaat worden de kraan en het toilet een tijdje niet gebruikt. Maakt u direct na terugkomst gebruik van de kraan of het toilet, dan loopt u het risico op een legionellabesmetting. Wij adviseren daarom om altijd eerst de kraan en het toilet te laten doorspoelen nadat u op vakantie bent geweest.

Lees meer

Een veilige badkamer

Bij een nieuwe badkamer denken we vaak aan ‘mooi’, en ‘schoon’. Maar vooral het veiligheidsgedeelte is heel belangrijk. U wilt graag zo lang mogelijk genieten van uw nieuwe badkamer. Maar we worden iedere dag ouder en ook voor kinderen is veiligheid een prioriteit. Een veilige badkamer hoeft geen invloed te hebben op het design.

Lees meer

De nieuwe collectie van Duravit

Duravit blaast, in samenwerking met de Deense ontwerper Cecilie Manz, nieuw leven in de badkamer. In de nieuwe series wordt de interpretatie van Scandinavische luxe gepresenteerd: Luv. In deze nieuwe serie wordt warmte en moderniteit samengevoegd, waar mat glas en zachte tonen het resultaat van zijn. Evenals karakteristieke Scandinavische kleuren die in het meubilair zijn geïntegreerd voor een frisse look.

Lees meer

Onmisbaar: de thermostaatkraan

Comfortabel douchen in een moderne badkamer? Dan is de thermostaatkraan onmisbaar! Veilig, waterbesparend en nooit meer op zoek naar de juiste tempratuur. De thermostaat zorgt voor optimaal, onbezorgd douchen en beschermd je tegen verbranding.

Lees meer

Luxe bedieningsplaten

Voor de meest luxe elementen in uw badkamer kunt u terecht bij Feenstra & Van Goor. Om uw badkamer tot in detail te laten kloppen, bent u bij ons aan het juiste adres. In een moderne badkamer is een hangend toilet met inbouwelement onmisbaar. Deze zijn voor toilet en urinoir verkrijgbaar in verschillende afwerkingen.

Lees meer

Verschillende leidingen

Als we het hebben over een waterleiding, dan gaat het meestal over de transport van drinkwater. Deze leidingen bestaan uit verschillende lengtes, diameters en materialen.

 

Lees meer

Luchtbevochtigingssystemen

Heeft u last van concentratieproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid, een frequente verstopte neus, droge huid, prikkelende ogen of geïrriteerde luchtwegen? Dan kan het zo zijn dat de luchtvochtigheid in uw huis aan de lage kant is. Een oplossing hiervoor is het aanschaffen van een luchtbevochtiger.

Lees meer

Zomerproof verkoelingssysteem

Voorkom dat u deze zomer onverwachts en onnodig in de warmte komt te zitten en maak uw airco zomerklaar. Nu de zomer voor de deur staat, houdt Feenstra & van Goor zich bezig ook met het klaarmaken van koelsystemen. Veel organisaties en huishoudens vergeten dit met een oververhit kantoor of bedrijfsruimte tot gevolg. Dit kan voorkomen worden.

Lees meer

Drempelloos douchen

Een inloopdouche zonder drempels zorgt voor meer comfort en veiligheid. Dankzij de vlakke douchevloer kunnen mensen die slecht ter been zijn barrièrevrij douchen. Een douche zonder drempel is perfect voor een levensbestendige woning en zorgt ervoor dat er overal in de ruimte kan worden gedoucht.

Lees meer

Verschillende soorten badkamerverwarming

Als het gaat om verwarming in de badkamer heeft u ruime keuze uit verschillende soorten, modellen en designs. Van designradiatoren tot vloerverwarming: er is genoeg keus. Welk verwarmingstype past het beste in uw badkamer? Wij zetten een aantal soorten voor u op een rijtje.

Lees meer

Luxe douches

Voor de meest exclusieve douches kunt u terecht bij Feenstra en Van Goor. Wij zorgen ervoor dat douchen meer wordt dan alleen de start van de dag of even snel eronder springen. Wij zorgen ervoor dat uw badkamer uw eigen rustgevende plek is. Een plek waar u volledig tot zichzelf kunt komen.

Lees meer

Airco op kantoor

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat er geregeld zon aanwezig zal zijn. Op kantoor kan het dan warm en benauwd zijn door de hitte van de zon, maar ook door computers die warmte afgeven. Door de warmte kan de productiviteit gaat dalen en waarschijnlijk het humeur van u en uw werknemers ook. Een goede airconditioning op kantoor zorgt ervoor dat er een aangenaam klimaat op kantoor heerst en de productiviteit weer omhoog gaat.

Lees meer

Badkamertrend: Scandinavische eenvoud en sereniteit

Scandinavië loopt voorop op het gebied van mode en interieurdesign. Het succes zit hem in de stoere, eenvoudige vormgeving, die zich kenmerkt door lichte kleuren en natuurlijke materialen. Dit zorgt voor een gevoel van ontspanning, rust en een serene sfeer. Ideaal voor in de badkamer! In dit artikel laten we u zien hoe u met Scandinavische eenvoud en sereniteit het spagevoel in uw eigen badkamer kunt creëren.

Lees meer

Douchecabines

Een douche is onmisbaar in elke badkamer. Maar waar moet u rekening mee houden wanneer u uw badkamer laat of gaat verbouwen? Wij zetten een aantal punten voor u op een rij zodat u goed voorbereid aan de verbouwing van uw badkamer kunt beginnen!

Lees meer

Easy Drain douchegoten en -putten

Elegante douchegoten en -putten van hoge kwaliteit, dat is waar het om draait bij Easy Drain. Geen standaard doucheputje, maar één met een modern design en voorzien van de nieuwste technologieën. De douchegoten en doucheputten zijn in elke badkamer perfect toe te passen.

Lees meer

Afmetingen van het bad kiezen

Is uw badkamer groot genoeg dat u kunt kiezen voor een bad? Dan bent u bij Feenstra en van Goor aan het juiste adres. Wij hebben een groot assortiment aan baden in alle soorten en maten. Van een bad dat groot genoeg is voor twee personen, tot een kleiner exemplaar dat past in de kleinere badkamer.

Lees meer

Soorten wasbakken

Bent u op zoek naar een geschikte wastafel of -bak voor uw badkamer? Dan kunt u voor luxe en kwalitatieve wastafels terecht bij Feenstra en van Goor. Wij begrijpen dat er ontzettend veel keus is en zetten daarom een aantal soorten wastafels en -bakken voor u op een rij.

Lees meer

Maak van uw badkamer een wellness met de producten van Cleopatra

Cleopatra is een Nederlands bedrijf dat al vanaf 1966 luxe & hoogwaardige welnessproducten produceert. Feenstra en Van Goor heeft goede contacten met Cleopatra en kan u uitstekend over hun producten adviseren. Het assortiment bestaat uit een variatie aan ligbaden, bubbelbaden, sauna's, stoomcabines en -douches.

 

Lees meer

Radiatoren, welke soorten zijn er?

Vaak denkt u er niet zo over na wat voor soort radiator u het liefst in uw huis terug ziet. Want hoe vaak plaatst of vervangt u uw radiatoren? Maar als die kans er is, dan zijn er vele mogelijkheden. Wij zetten hier op een rijtje wat er allemaal mogelijk is.

Lees meer

Hoogte van de wastafel bepalen

Wanneer u de badkamer gaat verbouwen is dit gelijk een mooi moment om de hoogte van de wastafel precies naar uw wens af te stellen. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor een kraan die aansluit op uw wensen. Deze zijn verkrijgbaar in veel maten, hoogtes en designs. Wij adviseren u graag over het maken van een juiste keuze.

Lees meer

Wonen zonder gas

Voor veel mensen is het ondenkbaar: verwarmen, douchen en koken zonder gas. Toch is het mogelijk om ‘gasloos’ te leven. Gas is niet meer noodzakelijk om het huis te verwarmen of om mee te koken. Er zijn diverse mogelijkheden om gas te vervangen met behulp van een andere oplossing. Lees in ons overzicht hoe u gasloos kunt leven.

Lees meer

Trend van nu: hygiënisch sanitair

De babyboomgeneratie passeert massaal de 65. In tegenstelling tot hun ouders op die leeftijd werken ze langer, zijn actiever, reizen en sporten meer. Ook stellen zij hogere eisen aan woongemak en duurzaamheid, omdat zij zo lang mogelijk zelfstandig en  in hetzelfde huis willen blijven wonen. Met het oog op de toekomst is de investering in duurzaamheid en veiligheid aantrekkelijker dan ooit.

Lees meer

Warmtepomp

Een warmtepomp gebruikt duurzame energie uit water, lucht en bodem voor het verwarmen van een woning en het bereiden van warm tapwater. Doordat water, lucht en bodem oneindige duurzame energiebronnen zijn, is een warmtepomp heel duurzaam. Daarmee is de warmtepomp een ideaal alternatief voor traditionele installaties zoals een gasgestookte cv-ketel.

Lees meer

Laadpaal voor de elektrische auto

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto. In plaats van gas of diesel te tanken, tankt u met een elektrische auto bij een laadpaal. Deze laadpalen zijn geschikt voor elk type auto en kunnen meerdere oplaadpunten bevatten. 

Lees meer

Levensloopbestendige woning

In een levensloopbestendige woning worden aanpassingen in de woning gemaakt die het mogelijk maken om zo lang mogelijk in uw huis te blijven wonen. Wanneer u minder goed ter been wordt of de gezondheid minder wordt dan is toegankelijkheid en veiligheid belangrijk. Door aanpassingen in de woning te laten maken kunt u er ook op uw oude dag blijven wonen.

Lees meer

Hoe vul ik mijn cv-ketel bij?

Als de druk op uw cv-ketel te laag is moet u de installatie bijvullen. U kunt dit zelf doen, lees hieronder hoe!

Lees meer

Verwarming ontluchten

Nu het buiten weer kouder wordt, gaat de verwarming weer aan. Vaak gaat dit gepaard met tikkende of borrelende geluiden. Deze geluiden worden veroorzaakt door lucht in uw cv-installatie. Dit is niet alleen heel vervelend, maar ook nog eens energieverspillend. Zonde! Ontlucht daarom uw radiator eenvoudig zelf.

Lees meer

Het is weer tijd om uw dakgoot of platte dak schoon te maken!

De herfst is in weer in volle gang en dat betekent: dakgoten vol met takken, bladeren en mos. De meest voorkomende oorzaken van lekkages en schade door verstoppingen.

Lees meer

Centrale ventilatie-eenheid of pijpdakventilator

Met centrale ventilatie-eenheid (CVE) of pijpdakventilator (CVD) kunt u heel eenvoudig en efficiënt uw woning ventileren. De werking van deze ventilatie is bovendien bijzonder fluisterstil en energiezuinig. Daarnaast kan de hoeveelheid ventilatie gemakkelijk ingesteld worden.

Lees meer

Waterontharding

Waterontharding is de vermindering van met name de concentratie aan Calcium en Magnesium ionen in hard water. Deze ionen kunnen veel ongewenste effecten veroorzaken, waaronder de vorming van kalkaanslag. Met waterontharding wordt dit tegengehouden. Water ontharden betekent heel simpel gezegd het kalk uit het water filteren.

Lees meer

Tips voor een kleine badkamer

De badkamer is een plek van comfort en rust. Veel mensen willen een grote badkamer waar zij kunnen relaxen na een lange werkdag. Toch is de gemiddelde badkamer aan de kleine kant. Wij geven u graag tips hoe u de ruimte zo optimaal mogelijk kunt benutten en dankzij creatieve oplossingen kunt ontspannen in een kleine badkamer.

Lees meer

Het nieuwste toilet van GROHE: Sensia Arena

GROHE heeft haar schoonste toilet ooit uitgebracht: de Sensia Arena douche-wc. Bij het ontwikkelen van het toilet is er gebruik gemaakt van de nieuwste en meest innovatieve technologieën. Lees hier meer over de nieuwe en innovatie douche-wc.

Lees meer

Tips om water te besparen

Het meeste water wordt verbruikt bij het douchen, schoonmaken en het doortrekken van het toilet. Hoe kunt u het beste water besparen? Wij geven u water bespaartips. 

Lees meer

Ventilatie in de badkamer

Iedereen kent het wel: beslagen spiegels in de badkamer na het douchen of badderen. Dit komt doordat er in de badkamer veel vocht wordt geproduceerd. Wanneer deze vochtige lucht niet of onvoldoende op een natuurlijk manier wordt afgevoerd is een goede ventilatie en afzuigsysteem de oplossing. 

Lees meer

Badkamer trends

Er zijn oneindig veel mogelijkheden en keuzes als het om badkamers gaat. Sanitairmerken blijven zich vernieuwen en brengen ieder jaar weer innovatieve producten op de markt. Wij zetten voor u de badkamer trends op een rijtje.

Lees meer

De verschillende typen opbouwkranen

Op het gebied van badkamerkranen zijn er veel verschillen en is er veel keuze. Zo zijn badkamerkranen in te delen in twee categorieën, namelijk inbouwkranen en opbouwkranen. Al eerder kon u over de verschillende typen inbouwkranen lezen. Nu hebben wij ook de verschillende opbouwkranen op een rijtje gezet. 

Lees meer

Warm water dankzij een zonneboiler

Bij een zonneboiler wordt leidingwater indirect verwarmd door (zon) licht met behulp van zonnecollectoren. Het warme water wordt opgeslagen in een voorraadvat (warmteaccu). Als het vat leeg is of nog niet op temperatuur springt de Cv-ketel bij zodat u altijd warm water heeft. Met een zonneboiler bespaart u op deze manier fors op uw gasrekening. 

Lees meer

Rookmelders in uw huis en bedrijf

Rookmelders zijn van levensbelang. De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. In uw slaap ruikt u niets en wordt u dus niet wakker van de rooklucht. Deze lucht bevat veel giftige gassen waardoor u in een diepe bewusteloosheid raakt. Het is daarom van belang om rookmelders te plaatsen, zodat u wordt gealarmeerd bij rook en brand. Wanneer de brand in een vroeg stadium wordt ontdekt, blijft de schade zo beperkt mogelijk.

Lees meer

Airconditioning onderhouden

Beetje bij beetje stijgt het kwik en lopen de temperaturen op. Veel bedrijven zetten hun airconditioning weer aan, om onder aangename temperaturen te werken. Maar wist u dat er gemakkelijk vuil in een airconditioning kan komen en deze goed schoongemaakt moet worden? Jaarlijks onderhoud en schoonmaken zijn van groot belang om de kwaliteit van de airconditioning te behouden.

Lees meer

Easy Sanitary Solutions (ESS)

Easy Sanitary Solutions, ook wel ESS genoemd, is een familiebedrijf dat staat voor eenvoudige, praktische en innovatieve oplossingen voor zowel vakmensen als eindgebruikers. Het merk levert topkwaliteit en een modern design tegen een voordelige prijs.

Lees meer

Zó zorgt u voor een veilige meterkast

De meterkast is onderdeel van de elektrotechnische installatie. Het is dan ook van groot belang dat deze veilig is en aan alle eisen voldoet. 

Lees meer

De verschillende typen inbouwkranen

Op het gebied van badkamerkranen zijn er veel verschillen en is er veel keuze. Zo zijn badkamerkranen in te delen in twee categorieën, namelijk inbouwkranen en opbouwkranen. Wij hebben de verschillende typen inbouwkranen voor u op een rijtje gezet. 

 

Lees meer

Basistips voor het onderhoud van uw badkamer

Een badkamer gaat gemiddeld zo'n 15 jaar mee. Door deze goed te onderhouden kan de levensduur vrij makkelijk met een flink aantal jaren worden verlengd. Wij geven u de basis onderhoudstips om langer plezier te hebben van uw badkamer.

Lees meer

De 3 kleuren van licht in het bedrijfsleven

De kleur van licht heeft een grote invloed op hoe we ons voelen en op hoe we functioneren. Dit is ook de reden dat verschillende kleuren licht worden toegepast in verschillende situaties. Er zijn zeer veel verschillende kleuren te bedenken, maar de meest gebruikte kleuren in het bedrijfsleven zijn 3000 Kelvin, 4000 Kelvin en 6500 Kelvin. Lees verder voor de toepassing en de invloed van deze kleuren.

Lees meer

CoolStart: dé trend in de badkamerwereld

CoolStart, de nieuwe milieuvriendelijke en geldbesparende technologie van Hansgrohe.

Lees meer

Een ware revolutie, de Quooker kraan

De Quooker is een revolutionaire kraan die direct kokend water levert. Inmiddels wordt deze kraan in meer dan 20% van alle nieuwe keukens geplaatst.

Lees meer

Digitale kraan voor warm en koud water

De GROHE Veris F-digital is een design kraan met een afstandsbediening. Door middel van drie eenvoudige bedieningsknoppen en een draaiknop is de kraan te bedienen.

Lees meer

Laat uw dakgoot of platte dak schoonmaken

Nu de herfstperiode weer voor de deur staat, is het belangrijk dat uw dakgoten en/of platte daken schoongemaakt worden.

Lees meer

Wastafels in alle vormen en maten

De standaard wastafels zoals we die kennen worden steeds meer vervangen door modieuze vormen.

Lees meer

Geberit Omega inbouwreservoir met kleinere bedieningsplaten

Geberit heeft op 1 juli het Geberit Omega inbouwreservoir gepresenteerd, inclusief een hele nieuwe serie compacte bedieningsplaten.

Lees meer

Een thermostaatkraan geeft u altijd dezelfde temperatuur

Een thermostaatkraan zorgt ervoor dat het water altijd dezelfde druk en temperatuur heeft. Met een temperatuurblokkering op 38 graden kunt u (of uw kind) de watertemperatuur niet zomaar verhogen.

Lees meer

Geberit Sigma 80 bedieningsplaat

De Geberit Sigma80 bedieningsplaat is speciaal ontworpen voor de detaillist. Het ontwerp is strak: een zwarte of spiegelende glasplaat met twee lichtbalken, niets meer dan dat.

Lees meer

Wilt u ook warm thuiskomen?

Vergeten de verwarming lager te zetten of wilt u warm thuiskomen? Dan is  de Honeywell Evohome de energiezuinige oplossing die u zelfs met uw telefoon kan bedienen.

Lees meer

Waterbesparende mengkraantechniek

Hansa heeft een aantal waterbesparende kranen binnen hun assortiment. Met deze kranen bent u verzekerd van een milieubewuste kraan.

Lees meer

Iedere druppel telt!

We zijn met zijn allen lekker milieubewust bezig. We scheiden ons afval en letten een beetje op ons stookgedrag.

Lees meer

Airpower meer plezier, meer efficientie

Dat zal u ongetwijfeld lang bijblijven: de 'luchttoevoer' in de Hansgrohe douchetechnologie verhoogt uw doucheplezier en verlaagt uw waterverbruik.

Lees meer

DirectFlush, rondom hygiënisch

Hierbij presenteert Feenstra en van Goor de nieuwe generatie toiletten met open spoelrand. Deze toiletten garanderen een optimale hygiëne en een perfecte vormgeving.

Lees meer

Sunshower Health

Zonlicht bestaat uit een verhouding UVA en UVB-licht. Het UVB-licht activeert het lichaam tot aanmaak van Vitamine D en is daarom essentieel voor een goede weerstand.

Lees meer

Lager energieverbruik door lager gewicht

Uit wetenschappelijke studies blijkt dat een installatie met energiezuinige Low-H2O LT-radiatoren 5 tot 15% minder energie verbruikt dan een installatie met plaatstalen radiatoren. Omdat ze sneller de gewenste temperatuur bereikt, en omdat ze niet onnodig door verwarmt wanneer de optimale binnentemperatuur is bereikt. Minder verspilling dus.

Lees meer

Haute couture voor de douche

“Deze collectie is een compleet programma, een systeem dat - net als een mozaïek, uit kleine, vierkante objecten bestaat. Hierdoor is het mogelijk eindeloos veel combinaties en daarmee oplossingen te maken. Dat is haute couture voor de douche.” Zo omschrijft Philippe Starck de esthetische waarde van de Axor Starck ShowerCollection.

Lees meer

Feenstra en Van Goor in het nieuws

Installatie- en sanitairbedrijf Feenstra en van Goor haalt klanten uit zijn klanten…
Ouderwetse service en kwaliteit bij modern bedrijf uit Wormer

Lees meer

Feenstra & Van Goor en Wavin dragen bij aan medicijnontwikkeling

In Amsterdam heeft de internationale onderneming Corning Life Sciences een nieuw bedrijfspand laten bouwen.

Lees meer